Bántalmazott dokumentumfilmesek: 11 személyt állított elő a rendőrség

11 személyt állított elő a rendőrség a dokumentumfilmeseket csütörtök délután megverő illegális fakitermelők közül, írja a News.ro.

A gyanúsítottakat bevitték a rendőrségre, ahol kihallgatják őket. Mivel feljelentés nem történt, a rendőrség hivatalból indított eljárást ütlegelés és más erőszakos cselekvés, illetve rombolás vádjával, nyilatkozta péntek délután Georgian Drăgan rendőrségi szóvivő. A nyomozást a dornavátrai bíróság melletti ügyészség felügyeli.

A szóvivő részletesen beszámolt a rendőrség illegális fakitermeléssel kapcsolatos eddig akcióiról, mint mondta, az év első 8 hónapjában több mint 27000 erdőket érintő ellenőrzést bonyolítottak le az országban, 5500 bírságot róttak ki közel 9 millió lej értékben illegális fakitermelés miatt. Közölte azt is, hogy közel 6500 erdészeti bűncselekményt azonosítottak, 63 százalékkal többet, mint 2020 hasonló időszakában. Hozzátette, hogy a rendőrség több mint 30 ezer köbméter faanyagot kobozott el. Suceava megyében 1215 alkalommal végzett erdészeti ellenőrzést a megyei rendőrség, 187 eljárás indult az erdészeti törvény megszegése miatt, 278 bírságot róttak ki összesen 635 900 lej értékben, valamint 2541 köbméter fát koboztak el több mint 1 millió lej értékben.

Mint írtuk, két újságíró és egy zöld aktivista a romániai illegális erdőkitermelésről forgattak egy készülő dokumentumfilmet csütörtök délután a Suceva megyei Dornavátra közeli erdőkben, amikor mintegy húsz személy rájuk támadt és megverték őket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?