Bántalmazott dokumentumfilmesek: Tánczos Barna az elkövetők megbüntetését sürgeti

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter elítélte pénteken annak a körülbelül húsz személynek a tettét, akik csütörtök délután egy illegális fakitermelésről szóló dokumentumfilmet forgató két újságírót és egy zöld civil aktivistát bántalmaztak a Suceava megyei erdőkben. A szaktárcavezető szerint az eset azt mutatja, hogy a dolgok elfajultak.

Tánczos Barna felszólította az erdészettel és környezetvédelemmel foglalkozó hatóságokat, hogy mindenben működjenek együtt a nyomozó hatóságokkal, és segítsék őket a tettesek kilétének felderítésében. Hozzátette, a Suceava Megyei Erőőrség már ellenőrzésekbe kezdett az érintett területen, és minden észlelt rendellenességet azonosítanak, és ha kell, drasztikusan büntetnek.

A környezetvédelmi miniszter a sajtónak tett nyilatkozatában elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt találkozott személyesen a bántalmazott zöld aktivistával, Tiberiu Boșutarral, akivel éppen az ő és kollégái által végzett munka fontosságáról tárgyaltak. Rámutatott, hogy az Erdőfelügyelő (Inspectorul Pădurii) alkalmazásban már körülbelül egymillió illegális fakitermelésről vagy -szállításról szóló bejelentést regisztráltak, ami azt bizonyítja, hogy az állampolgárok támogatják a falopás megelőzése céljából tett intézkedéseket.

Tánczos szerint azonban ez az eset azt mutatja, hogy az illegális fakitermelők túl messzire mentek, elfogadhatatlan, amit tettek, annál is inkább, mert az erdővédők testi épségét, sőt életüket veszélyeztették. „Elítélek minden hasonló cselekedetet, és azt szeretném, ha a Tiberiu Boșutar és a két újságíró ellen elkövetett tettekért felelős személyeket, és az őket elkísérőket azonosítanák, és viselnék tettük törvényes következményeit. Ha pedig kiderül, hogy a bántalmazók közül néhányan az erdészet munkatársai, őket azonnal ki kell zárni az ágazatból – jelentette ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?