Mintegy 70 ezer lej értékben koboztak el faanyagot a Hargita megyei rendőrök

Körülbelül 70 ezer lej értékben kobozott el faanyagot a Hargita Megyei Rendőrség, és összesen mintegy 49 ezer lej értékben szabtak ki büntetést azon átfogó ellenőrzési akció során, amelyet az illegális fakitermelés felszámolása érdekében szerveztek. A legtöbb feltárt bűncselekmény jogtalan fakivágás és falopás volt – közölte pénteken az intézmény.

Mint írták, szerdán és csütörtökön a megye teljes területén ellenőrzéseket végeztek, amelyekben az erdészeti szakemberek is részt vettek. Három jogtalan fakivágást, és szintén három falopást füleltek le. A bűncselekmények elkövetésével két csíkszentgyörgyi és egy madéfalvi férfit gyanúsítanak.

Az említett törvénytelenségek mellett további kihágásokat tártak fel főként fakitermeléssel és -kereskedelemmel foglalkozó vállalatoknál, amelyek esetében kilenc szabályszegési eljárást indítottak.

A rendőrök a teljes akció során körülbelül 200 köbméter tűzifát, rönköket és fűrészárut koboztak el mintegy 70 ezer lej értékben, míg a kiszabott pénzbüntetések összesen elérik a 49 ezer lejt. A Hargita megyei rendőrség hozzáteszi, hogy a következő időszakban több hasonlóan átfogó akcióra készülnek.

(Címlapkép: Pixabay/JerzyGorecki) 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?