banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Zöldmezős beruházást hoz létre Csíkszeredában egy 1831-ben alapított magyar vállalkozás

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a magyarországi Caola Kozmetikai és Háztartási Vegyipari Zrt. és a Sapientia EMTE Csíkszereda Kara. A második legrégebbi magyar tulajdonú vállalkozás termelőcsarnokot hozna létre Csíkszeredában zöldmezős beruházásként – tudatta a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

„Csíkszereda önkormányzata úttörő lépésre szánta el magát, olyan szerepet vállalt a gazdaságfejlesztés terén, mint még soha” – vezette fel csütörtöki sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester, rámutatva arra, hogy az idén létrehozott városházi gazdaságfejlesztési szakiroda a szerepének megfelelően befektetőt vonzott Csíkszeredába.

FOtó: Csíkszereda polgármesteri hivatala

A kozmetikai, egészségügyi, szépségápolási termékeket gyártó és forgalmazó Caola Zrt.-t dr. Bándi Imre tulajdonos-vezérigazgató mellett Papcsák Ferenc ügyvéd és dr. Hannya Nimer vezérigazgatói tanácsadó képviselte. Dr. Bándi Imre vezérigazgató kifejtette: a Caola a második legrégebbi magyar tulajdonban levő vállalat. 1831-ben hozták létre, majd a privatizációt követően hanyatlásnak indult, és magyar kormánytámogatással tavaly sikerült ismét fejlődési pályára állítani. A magyarországi Martonvásáron épül jelenleg telephelye, a második termelőcsarnokot pedig Csíkszeredában képzelik el. Mint elmondta, első lépésben 4000 m2-es csarnokban gondolkodnak, amely 50–60 munkahelyet biztosít, a kereslet alapján pedig bővíthető a termelőegység.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja, dr. Lázár Ede arról biztosította a feleket, hogy az egyetem mindent megtesz a szükséges humánerőforrás biztosításáért, nyitott arra, hogy a tananyagát az új kereslethez igazítsa.

A gyár telephelyére vonatkozóan több javaslat közül választ a magyarországi vállalat, a polgármesteri hivatala pedig minden segítséget megad, amit önkormányzatként megadhat – fogalmaznak közleményükben. Eszerint Korodi Attila hangsúlyozta: ha egy tőkeerős új gyár létesül Csíkszeredában, az a beszállító ágazatokban is nagy előrelépést jelent a helyi vállalkozásoknak.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?