Három nap alatt tízszer riasztották medvékhez a Hargita megyei csendőröket

Péntektől hétfő reggelig tíz alkalommal kérték a Hargita megyei csendőrök és rendőrök közbelépését lakott területeken vagy ezek közelében felbukkant medvék elkergetésére.

A megyei csendőr-felügyelőség sajtóirodájának tájékoztatása szerint pénteken négy riasztás érkezett a 112-es segélyhívószámra a zetelaki víztározó környékén, a csíksomlyói borvízforrás közelében, az egyik tusnádfürdői turisztikai komplexum, illetve egy felsőboldogfalvi esztena környékén kószáló medvékről.

Szombaton szintén négy riasztást kaptak, kettőt Székelyudvarhelyről, kettőt Tusnádfürdőről. A Székelyudvarhelyről érkező bejelentés szerint a város utcáin látták a medvét, de a megjelölt helyszínekre kiszállt egységek nem találták ott a nagyvadat.

Vasárnap a Farkaslaka községhez tartozó Székelypálfalváról, valamint a Zetelakához tartozó Sikaszóról érkezett bejelentés medve jelenlétéről.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy év eleje óta 331 olyan bejelentést kapott a megyei csendőrség, amelyben medvék jelenlétét jelezték lakott térségek környékén.

A csendőrök ismét felhívják az emberek figyelmét, hogy ilyen helyzetekben azonnal hívják a 112-es egységes segélyhívószámot, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg video- vagy fényképkészítés céljából.

(Címlapkép: MTI/Veres Nándor)

Kapcsolódók

Kimaradt?