Megvannak az épületek: egyenesben az Erdélyi Magyar Vakiskola létrehozása

Számos nagy értékű helyi beruházásról számolt be múlt pénteken Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület (ERE) püspöke Székelyudvarhelyen, többek között arról is, hogy az egyház megvásárolt egy volt gyári ingatlant Székelyudvarhelyen, amelyben létrehozhatják az Erdélyi Magyar Vakok és Gyengénlátók Iskoláját.

Több mint százéves megoldandó problémára sikerült megoldást találni, hiszen az 101 éve megszűnt Erdélyi Magyar Vakok és Gyengénlátók Iskolája, valamint Rehabilitációs Központja indulhat újra a székelyföldi városban – írja közleményében az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület (EMLE).

„Az egyházkerület a szervezet kérésére vállalta egy magyar iskola és felnőttképző kialakítását. Ehhez a közelmúltban vásárolta meg az Ikos-Conf nevű készruhagyár két épületét, amelyekben képzőközpontot, illetve tantermeket alakítanak ki. Az épületek tulajdonosa továbbra is az egyházkerület lesz, az egyesület pedig működtetőként veszi át a központot” – számolt be a reformatus.ro.

Fotók: Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület

Mint az egyesület közleményében írják, a tavasszal indított adománygyűjtő kampányuk elérte a célját, ugyanis Magyarország Kormányának támogatásával, illetve az Erdélyi Református Egyházkerület jóvoltából a magas értéket képviselő majdani iskolaépületet az egyházkerület mint tulajdonos hosszú  távra az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület rendelkezésére bocsátja, amely működtetőként és szakmai koordinátorként használja majd azt.

Az épületegyüttest november elején ünnepéllyel összekötött nyilvános eseményen adják át. A munka és a gyűjtés továbbra sem áll le – jegyzik meg –, ugyanis az ingatlanok használatba vételéhez és belakásához még számos átalakításra, berendezési tárgyra, akadálymentesítésre és több nagy értékű segédeszköz beszerzésére van szükség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?