Megpróbálta megvesztegetni a rendőröket, eljárás indult a szabálytalanul közlekedő sofőr ellen

Megpróbálta megvesztegetni a Szatmár megyei közlekedésrendészet munkatársait egy szabálytalanul közlekedő sofőr, miután azok megállították amiért forgalommal szemben vezetett.

Fotó: Europol Szakszervezet/Facebook

Az Europol szakszervezet Facebook-oldalán közölt tájékoztatás alapján a rendőrök ismertették a sofőrrel a vonatkozó törvényeket, felhívva a figyelmét arra, hogy tettéért felfüggesztik a gépjárművezetői engedélyét. A férfi viszont úgy gondolta, hogy „barátságosan” is megoldhatnák a helyzetet, és egy 50 eurós bankóval jelent meg a rendőrautó mellett, mialatt a tisztek a jegyzőkönyvet írták. „A kollegánk mondta neki, hogy várjon az autónál, és ne rontson tovább a helyzetén ilyen próbálkozással. A sofőr viszont nem hallgatott rájuk, visszatért egy 100 eurós bankóval és még akadékoskodóbb volt a rendőrökkel” – olvasható a közleményben.

A rendőrök ekkor értesítették a korrupcióellenes alegységet, akik őrizetbe vették a sofőrt. Az tagadta a megvesztegetési kísérletet, de a rendőrök testkamerái mindent rögzítettek. Emiatt a férfi immár nem csak nem vezethet egy darabig, hanem még bűnvádi eljárás is indult ellene.

Az Europol rendőri szakszervezet gratulált az ügyben helyesen eljáró rendőrnek, és remélik, hogy a Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság is elismeri majd a munkájukat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?