Előzetesbe került a bukaresti kórházak igazgatóságának aligazgatója

Kenőpénz elfogadásának gyanúja miatt harminc napos vizsgálati fogságot rendelt el a bukaresti ítélőtábla kedden Cristian Plută, a fővárosi polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó Bukaresti Kórházak és Egészségügyi Szolgáltatások Igazgatóságának (ASSMB) aligazgatója ellen.

A bukaresti Colentina kórház járóbeteg részlege | Fotó: ASSMB

Az ügyben előzetes letartóztatásba helyezték a vesztegetésben állítólag közvetítő szerepet játszó Silviu Stăncilát is; a Colentina kórház menedzserét, George Mirel Cristescut házi őrizetbe helyezték, míg Dumitru Alexandru Paul üzletembert hatósági felügyelet alá vették.

Cristian Plută aligazgatót azzal gyanúsítja az országos korrupcióellenes ügyészség, hogy George Mirel Cristescutól 20.000 eurót kért és kapott a Colentina kórház élére történő kinevezésért cserébe.

A Plută és Cristescu közötti találkozóra egy bukaresti vendéglőben került sor, ahol Cristescu egy papírzacskóba csomagolva adta át az pénzt a Bukaresti Kórházak Igazgatósága aligazgatójának. A találkozón jelen volt Oana Sivache, a Bukaresti Kórházak és Egészségügyi Szolgáltatások Igazgatósága (ASSMB) vezérigazgatója is.

A pénz felét állítólag Plută átadta Oana Sivachénak; a vezérigazgató azonban feljelentette Plutát a DNA-nál, és a pénzt átadta az ügyészeknek. Az ügyészek egyik bizonyítéka éppen a Oana Sivache által készített hangfelvétel lett.

Az ügyészek azt is állítják továbbá, hogy Cristian Plută 60.000 euró kenőpénzt kapott Dumitru Alexandru Paul üzletembertől, cserében azért, hogy cégét bízzák meg több bukaresti kórházban elvégzendő felújítási munkálatokkal, amelyek értéke 115 millió lejre rúg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?