Lebukott két közlekedési rendőr, akik csúszópénz fejében „elnézők” voltak

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) csütörtök 24 órára őrizetbe vett, pénteken pedig 30 napos előzetes letartóztatást kezdeményezett két bukaresti közlekedési rendőr ellen, akik csúszópénz fejében szemet hunytak a gépkocsivezetők által elkövetetett szabálytalanságok felett.

a kép illusztráció | Fotó: román rendőrségA DNA pénteki közleménye szerint Andrei Pantea rendőrbiztos és Valentin Olteanu vezető rendőrügynök március 19. és április 22. között feltehetően 23 gépkocsivezetőtől fogadott el pénzt azért, hogy ne szabjanak ki rájuk bírságot, vagy éppenséggel ne függesszék fel a jogosítványaikat. A bankjegyeket a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás vagy a forgalmi engedély lapjai közé rejtették a sofőrök, a pénzt pedig a két rendőr utólag elosztotta egymás között.

A DNA nyomozói csütörtökön megrendezték a két egyenruhás megvesztegetését, és közülük négyen összesen több mint kétezer lejjel fizették le – látszólag – őket, de miután az utolsótól is elfogadták a kenőpénzt, a korrupcióellenes ügyészek felfedték kilétüket.

Kapcsolódók

Kimaradt?