Korrupciós ügy a nagylaki határátkelőnél, huszonnégy személy ellen indult eljárás

Korrupció gyanúja miatt huszonhárom határőr és az adócsalás-elleni hivatal egy felügyelője ellen indított eljárást az Országos Korrupció-ellenes Ügyészség (DNA).

Fotó: Agerpres

A hatóságok pénteki közleménye alapján az Arad megyei nagylaki határátkelőnél dolgozó 23 határőr 2022 májusa és 2023 januárja között több alkalommal is kenőpénzt kért és fogadott el olyan utasszállítóktól, akik a Moldovai Köztársaság és az európai uniós országok között fuvaroztak személyeket. Az 50 és 600 euró közötti összegekért cserébe a határőrök figyelmen kívül hagyták, ha az unión kívüli ország állampolgára nem tartotta be a törvény által megengedett tartózkodási időt. Ugyanúgy a nagylaki határátkelőn, egy határőr még tavaly májusban 100 euróért cserébe megengedte, hogy egy kiskorú román állampolgár elhagyja az ország területét szülei belegyezése nélkül.

Eljárást indítottak ugyanakkor az adócsalás-elleni hivatal egy felügyelője ellen is, aki a gyanú szerint 1200 euróért cserébe megígérte, hogy befolyása révén a román és a magyar határőrök szabad  átkelést biztosítanak egy személynek értékes műtárgyakkal.

Emlékezetes, hogy korábban Bihar, Iași, Vaslui, Galac és Botoșani megyei határőrök ellen már a vádemelés is megtörtént, miután a gyanú szerint kenőpénzt fogadtak el a Moldvai Köztársaság és az európai uniós országok közötti ingázóktól.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?