Korrupció gyanúja miatt letartóztattak egy volt Kovászna megyei képviselőt

A Maros megyei törvényszék korrupció gyanújával csütörtökön elrendelte Octavian Goga volt Kovászna megyei parlamenti képviselő 30 napos előzetes letartóztatását - számolt be pénteken a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A közlemény szerint a kedden őrizetbe vett politikus ellen olyan feltételezett bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást, amelyeket képviselői mandátuma alatt követett el egy vállalkozás ügyvezetőjeként. Octavian Gogát töbek között hamisított okiratok folytatólagosan elkövetett felhasználásával gyanúsítják.Fotó: Agerpres

Ugyanebben az ügyben őrizetbe vettek további három személyt, köztük két cégvezetőt is, akiket hamisított okiratok felhasználásában való bűnrészességgel gyanúsítanak.

A DNA szerint Octavian Goga 2018. augusztus 22. után csalással szerzett uniós finanszírozást egy tehénfarm megépítésére a Kovászna megyei Árapatakon. A politikus a cinkosai segédletével több hamis, pontatlan vagy hiányos adatokat tartalmazó dokumentummal igazolta a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségénél bizonyos munkálatok elvégzését, hogy megfeleljen az uniós pályázati feltételeknek, és így 8 358 822 lejhez jutott jogtalanul hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?