Kenőpénz elfogadásával vádolják a közúti szállítást ellenőrző állami felügyelőség vezetőjét

Kenőpénz elfogadásával és bizalmas információk kiszivárogtatásával vádolják Bogdan Durleat, a közúti szállítást ellenőrző állami felügyelőség (ISCTR) vezetőjét – írja a G4Media hírportál forrásaira hivatkozva.

Őrizetbe vették szerda reggel Bogdan Durleat, a közúti szállítást ellenőrző állami felügyelőség (ISCTR),  területi vezetőjét, akit kenőpénz elfogadásával és nem nyilvános adatok kiszivárogtatásával vádolnak. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) az ügyben 22 házkutatás tart, többek között az ISCTR kolozsvári székhelyén is. A 4-es számú területi felügyelőség Fehér, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szatmár és Szilágy megyéért felelős.

 A nyomozáshoz közel álló források szerint a közúti szállítást ellenőrző felügyelőség (ISCTR) nagybányai és nagyváradi székhelyén is házkutatás zajlik.

Fotó forrása: Agerpres

Bizonyos információk szerint Bogdan Durlea, a volt belügyminiszter Gabriel Oprea keresztfia,  legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint 2022-ben feleségével együtt vásárolt egy 110 négyzetméteres házat Borsán, valamint ugyanebben az évben egy 395 négyzetméteres telek tulajdonosai lettek Nagybányán.

Felesége nevén két ház és egy lakás van Borsán, amelyeket adományba kapott, ugyanakkor 2008-ban egy lakást is vásárolt Kolozsváron. Mindezek mellett, 2014-ben egy 1500 és egy 225 négyzetméteres földterületet, egy 20 négyzetméteres mezőgazdasági területet  ajándékba kapott.

Bogdan Durlea garázsában két autó áll, egy 2010 Opel és egy 2015-ben gyártott Audi, illetve egy 2021-es motorbicikli. A vagyonnyilatkozatában nem szerepelnek ékszerek vagy műtárgyak, helyettük két törlesztésre váró hitel van, az egyik 2049-ben, a másik pedig 2027-ben jár le.

A férfi az ISCTR területi vezetőjeként több mint hetvenezer lejt keresett havonta, felesége, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) alkalmazottjaként mintegy 53 ezer lejes fizetést kapott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?