Megkezdődött az állványok leszerelése a Szent Mihály-templom tornyáról

Megkezdődött az állványok leszerelése a kolozsvári Szent Mihály-templom tornyáról, de azt még nem lehet tudni, hogy mikorra készül el a műemlék épület felújítása, tudtuk meg László Attila főesperes-plébánostól.

„Beláthatatlanul haladnak a munkálatokkal” – fogalmazott László Attila, hozzátéve, hogy az a rész, amelyről most lebontották az állványokat, már december elején kész volt, csak a hideg időjárás miatt halasztották mostanra az állványzat leszerelését.A szerző felvételei

„Mindenképpen jó, hogy elkezdték a munkálatokat, azonban még nem tudok konkrét információkat adni arra vonatkozóan, hogy mikor lesz készen a templom. A torony felső része elkészült, az alsó részén még javításokat kell eszközölni, de ennek csak akkor tudnak nekifogni, ha kicsit melegedik” – nyilatkozta.

A főesperes hozzátette, egyelőre még a templom belsejében is folynak a munkálatok, kívül is van mit szépíteni. Mint korábban a Maszolnak elmondta, bízik abban, hogy fél év elég lesz ahhoz, hogy teljesen elkészüljön a Szent Mihály-templom felújítása. „Június végén mindenképpen projektzárást szeretnénk, így hagytuk abba a munkálatokat decemberben. Két ünnepséget szeretnék tartani, egyet a templom elkészültekor, és egy áldó ünnepséget a munkálatok végén, a torony elkészültekor, amit remélem, fél éven belül megtehetünk” – jelentette ki korábban a Maszolnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?