banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Megjelentek a munkáltatói és a lakhelyelhagyási nyilatkozatok új modelljei

FRISSÍTVE - Összesen négy típusú nyilatkozat modelljét jelentették meg a kormány koronavírussal kapcsolatos tájékoztató portálján: külön-külön munkáltatói, illetve saját felelősségre kitöltött lakhelyelhagyási nyilatkozat kell abban az esetben, ha a 22 és 5 óra között, illetve – a 4 ezreléknél magasabb fertőzöttségi arányú településeken hétvégén – 20 és hajnali 5 óra között tartózkodunk az utcán.

FRISSÍTÉS: Az új korlátozó intézkedések csak március 28-án, vasárnap lépnek érvénybe, jelentette be a miniszterelnök

Mint köztudott, a kormány csütörtök este határozatot fogadott el a járvány terjedése elleni korlátozások szigorításáról. Ennek értelmében azokon a településeken, ahol az elmúlt 14 napban a fertőzöttségi mutató meghaladja a 4 ezreléket, pénteken, szombaton és vasárnap 22 óra helyett már 20 órakor hatályba lép a reggel 5-ig tartó kijárási tilalom, az üzletek pedig 18 órakor bezárnak. (Ha 3,5 ezrelék alá csökken a ráta, az új korlátozásokat feloldják, és az országos szintű szabályok maradnak érvényben.)

A 7,5 ezreléknél nagyobb fertőzöttségi mutatójú településeken hétköznap is érvényesek lesznek a fenti szigorítások (kijárási tilalom 20 és 5 óra között, 18 órai boltzár). Ha 7 ezrelék alá csökken a ráta, ezt a korlátozást feloldják.

A 4 ezreléknél magasabb fertőzöttségi rátájú településeken az edző- és a fitnesztermek bezárnak. Ezt a korlátozást szintén akkor oldják fel, ha a mutató 3,5 ezrelék alá csökken.

  • Este 20 óra utáni munkáltatói nyilatkozat elérhető itt;
  • Este 20 óra utáni lakhelyelhagyási nyilatkozat elérhető itt;
  • Este 22 óra utáni munkáltatói nyilatkozat elérhető itt;
  • Este 22 óra utáni lakhelyelhagyási nyilatkozat elérhető itt.

Az április 3-ról 4-re, illetve a május 1-sejéről 2-ra virradó éjjel hajnali 2-i lehet kint tartózkodni, hogy a katolikus és protestáns, illetve a görögkeleti hívek részt vehessenek a húsvéti éjféli miséken. Ugyanakkor ezen a hétvégén, március 27-én és 28-án, az izraeliták pészahja alkalmából a hívek 18 és 22 óra között is kint tartózkodhatnak, hogy részt vegyenek az ünnepen.

Kapcsolódók

Kimaradt?