banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Emlékeztető: hatályba lépett a veszélyhelyzet meghosszabbítását előíró rendelet

Vasárnaptól 22 órától kezdődik az éjszakai kijárási tilalom, hatályba lépett a veszélyhelyzet meghosszabbítását előíró rendelet.Illusztráció forrása: Kiss Gábor

Mint ismert, a járvány terjedése miatt szerdán jóváhagyta a kormány a veszélyhelyzet újabb meghosszabbítására vonatkozó javaslatot. A legfontosabb változás, hogy vasárnaptól, március 14-étől nem 23 órától kezdődik az éjjeli kijárási tilalom, hanem 22 óra és hajnali 5 óra között tilos elhagyni a lakást.

A jelzett időintervallumban az emberek csak lakhelyelhagyási nyilatkozat birtokában hagyhatják el otthonukat, indokolt esetben. Részletek itt találhatók.

Újdonság az is, hogy vasárnaptól kezdődően 23 hegyvidéki üdülőtelep szállodái és panziói befogadóképességük legfeljebb 70 százalékát kihasználva fogadhatnak szállóvendégeket. Az érintett települések között található a székelyföldi Tusnádfürdő, Borszék, Homoródfürdő, Szováta, Hargitafürdő, a partiumi Biharfüred, valamint a legnépszerűbb Brassó és Prahova megyei síközpontok: Brassópojána, Predeál, Sinaia és Busteni is.

Továbbá minden korábbi megszorítás érvényben marad: közterületen - zárt térben és a szabadban is - mindenütt kötelező védőmaszkot viselni, tilos magánünnepségeket, társas összejöveteleket tartani, hat embernél több nem gyülekezhet az utcán, és az üzleteknek legkésőbb 21 órakor be kell zárniuk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?