Loptak és rongáltak: betörtek a frissen felújított kolozsvári Szent Mihály-templomba

Betörtek a frissen felújított és megáldott kolozsvári Szent Mihály-templomba a szombatról vasárnapra virradó éjszaka. A tettes vagy tettesek rövid idő alatt másodszor járhattak a helyszínen: szombaton eltulajdonították a perselypénzt, az éjszaka pedig megrongáltak a torony alatti egyik festett üvegablakot – számolt be a romkat.ro.   

Mint írták, alig tíz nappal a templom ünnepi megáldása után, vasárnapra virradóan máris megrongálták a négy év felújítás nyomán megújult templomot, erről László Attila főesperes-plébános közölt részleteket.Fotó: László Attila

„Miután tegnap az egyik perselyt lopta el egy »élelmes« tolvaj, ma reggelre sokkal szomorúbb látványra ébredt Kolozsvár: a torony alatti egyik festett üvegablakot vasrúddal törték össze annak reményében, hogy ott bejutva tovább rabolhatnak” – írták.

László Attila főesperes-plébános elmondta: az eset azért különösen szomorú, mert a munkálatok még nem is értek véget, a projekt elszámolása, az utolsó kisebb munkálatok befejezése előtt „a rossz szándék máris ezen erdélyi katolikus kincs ellen fordított embereket”.

Fotó: László Attila

A plébános tájékoztatása szerint a rendőrség jelenleg is a helyszínen vizsgálja az ügyet, és reményét fejezte ki, hogy fény derül arra, „ki vetemedik az éj leple alatt ilyen tettre, legfőképpen pedig remélhetőleg Erdély ékkövének épségét, szépségét nem veszélyeztetik a továbbiakban” – olvasható a beszámolóban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?