85 ezer lejt szedett össze betörésekből a három Maros megyei férfi

Tizennégy alkalommal tört be magánlakásokba és vállalkozások székhelyére az a három erdőszentgyörgyi valamint körtvélyfájai fiatal, akik közöl kettőt csütörtökön 30 napos előzetes letartóztatásba helyeztek  a hatóságok. A betörésekkel okozott kár a meghaladja a 85 ezer lejt.

A Maros megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a három fiatal január 26 és február 11 között több lakásba és vállalkozáshoz is betört Marosvásárhelyen és Régenben.

A közlemény szerint az eljárás mindegyik esetben ugyanaz volt: felfeszítették az ingatlan ajtaját és kevesebb, mint egy perc alatt összekapkodták a kezük ügyébe került értékeket. „20 és 50 másodpercbe telt, míg a fiókokat kiürítették vagy pedig kitépték helyükről a lerögzített értékmegőrző dobozokat” – tájékoztat a rendőrség.

A hatóságok ugyanakkor azzal gyanúsítják őket, hogy az ez év elején történt régeni betörések mögött is ők állnak. Itt három betörésből összesen 15 ezer lejre tettek szert.

A 28 és 31 év közötti férfiak közül kettőt 30 napos előzetes letartóztatásba helyeztek, a harmadik szabadlábon védekezhet. 

Kimaradt?