Lázár János az AUR-ról: aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége

Aki az RMDSZ ellensége, az a Fidesz ellensége, aki a magyarok ellensége bárhol a Kárpát-medencében, az Magyarország ellensége - jelentette ki a Maszolnak Lázár János, az Orbán-kormány építési és közlekedési minisztere azokra a román sajtóban megjelent találgatásokra, hogy valamiféle együttműködés alakulhat ki az európai konzervatív táboron belül a Fidesz és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) között. 

A magyar kormánypárt Kolozsváron tartózkodó befolyásos politikusa arra emlékeztett, hogy az európai konzervatív politikai térben Orbán Viktor miniszterelnök megkerülhetetlen. „A legrégebb óta a választok bizalmának elnyerésére képes politikus, akinek a legnagyobb tapasztalata, felkészültsége és tekintélye van ebben a táborban. Mellőzhetetlenül erőteljesen képviseli a migráció visszautasítását, a családok támogatását, vagy a nemzeti önrendelkezést, szuverenitást, mint értékeket” - hangsúlyozta Lázár János. 

Videóinterjúnkban Lázár János elmondta: „sunyi fondorlatosság”, hogy Orbán Viktort Európában a konzervatív térfélen meg lehet kerülni Fotó: Maszol

A politikus szerint az a sunyi fondorlatosság”, hogy Orbán Viktort Európában a konzervatív térfélen meg lehet kerülni, ki lehet cselezni, egy súlyos tévedés, egyszerűen lehetetlen. Ma, nemcsak Európában, hanem a nemzetközi erőtérben - Izraeltől Amerikán keresztül - nemcsak tisztelik a konzervatív erők a magyar miniszterelnököt, hanem szövetségesüknek is tekintik” – mondta a miniszter.

Lázár János leszögezte, a magyar kormány politikája világos: aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége. Sőt, többet mondok ennél: aki az RMDSZ ellensége, az a Fidesz ellensége. Ebből a szempontból azt tartom irányadónak, amit Kelemen Hunor már megfogalmazott, miszerint az AUR veszélyt jelent a magyarságra nézve. A magyarságnak össze kell fognia annak érdekében, hogy egy magyarellenes párt előretörését megpróbálja megakadályozni a maga rendelkezésre álló eszközeivel, például úgy, hogy az RMDSZ erősítését segíti” - fogalmazott a Fidesz politikusa. Szerinte éppen ezért nem mindegy, hogy ki kerül az Európai Parlamentbe a Románia számára rendelkezésre álló mandátumok megszerzésével. 

Kapcsolódók

Kimaradt?