banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Groteszk cirkusz a parlamentben a költségvetés vitáján

A parlament keddi plenáris ülését a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és Diana Șoșoacă szenátor által kirobbantott botrány késleltette. Az ellenzéki politikusok sértegették és lökdösték egymást.

Marcel Ciolacu miniszterelnök éppen készült megtartani beszédét, de egy ideig halogatta. Amikor végül rászánta magát, abban sem volt köszönet, félbeszakította George Simion képviselő, az AUR vezetője, majd a szélsőséges párt több másik politikusa, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjai, és Diana Șoșoacă is csatlakozott a botránykeltéshez. 

Az eseményeket a Facebook-oldalán élőben közvetítő George Simion bejelentette, hogy addig nem távozik az emelvényről, amíg nem emelik meg a tanárok fizetését.

Beszéde közben a miniszterelnök többször is a házelnök felé fordult, de az emelvény köré gyűlt hangoskodó ellenzéki képviselők és szenátorok tiltakozása folytatódott.

Fotó: USR

Az USR ajándékdobozoknak álcázott táblákkal tiltakozott a 2024-es költségvetési törvénytervezet ellen. A folyosókon, majd az ülésteremben álltak a táblákkal, és amikor Marcel Ciolacu miniszterelnök elkezdte felolvasni beszédét, az ellenzéki politikusok mögéje és melléje vonultak.A sárga és piros kartondobozokat helyeztek ki az emelvényre olyan üzenetekkel, mint „Új adók”, „A különnyugdíjasok költségvetése", „A PSD és PNL monopolizálja a parlamentet”.

Az USR vezetői folyamatosan bírálják a költségvetést, és hazugságnak nevezik a makrogazdasági mutatókat. Mintegy 400 módosító indítványt nyújtottak be a 2024-es költségvetéshez.

A miniszterelnök a parlament pulpitusáról azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés „a fejlődésről és a méltányosságról szól". A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke beszédében az AUR-t és az USR-t is bírálta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?