Alpári botrány a parlamentben, az AUR-vezérrel a főszerepben

Újabb alpári stílusú botránytól volt hangos a román parlament hétfőn, miután Alfred Simonis, a képviselőház megbízott elnöke szerint ülésük elején, „egy oroszbarát” képviselő azt mondta neki, hogy megerőszakolja az anyját.

Fotó: George Simion Facebook-oldala

A szociáldemokrata párti (PSD) képviselő a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) vezérére, George Simionra célzott, aki felszólalásakor a mostohatestvérét támadt, amely miatt kétszer is elnémították a mikrofonját.

„Az ülés elején egy oroszbarátabb képviselő úr, akinek a nevét nem is érdemes megemlítenem odajött hozzám és azt mondta, idézem: »megerőszakolom az anyádat«. Ezt mondta nekem ez a személy, és talán emiatt az én reakcióm is kissé vehemensebb volt” – fogalmazott Simonis az ülésen. A PSD-s politikus „hitvány” jelzővel illette Simiont, aki szerinte már három éve így viselkedik és szerinte az egyedüli, aki megregulázhatná őt, az Moszkvában van.

Válaszul Simion a Facebookon azt üzente, hogy majd ő „megmutatja, hogy a képviselőház elnöke hogyan szidja és anyázza őt.” A botrány az ülés után a parlament folyosóján is folytatódott, ahol Simion „elkísérte” Simonist az irodájáig és a mostohatestvéréről faggatta. A riporterek kérdésére azt mondta, hogy felháborította, amiért nem hagyták szóhoz jutni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?