A karhatalom visszavág: több mint száz bírságot róttak ki az AUR tüntetés miatt

A bukaresti csendőrség 117 bírságot rótt ki összesen 118.500 lej értékben az AUR által a parlamentnél szervezett május 10-ei tüntetés miatt.

A közrendháborításért kiszabott korábbi bírságok mellé további harmincat róttak ki, összesen 38 ezer lej értékben – közölte szerdán a bukaresti csendőrség.

A Ludovic Orban ellen elkövetett agressziókkal kapcsolatban négy kihágást állapítottak meg a társadalmi együttélés szabályainak megsértéséért, közrend- és csendháborításért. A kiszabott büntetések értéke 3000 lejre rúg.

A másik bántalmazott parlamenti képviselő esetében szintén négy kihágást állapítottak meg, ezekért 19.500 lej értékben róttak ki bírságokat a társadalmi együttélés szabályainak megsértéséért, közrend- és csendháborításért, valamint a nyilvános gyülekezést szabályozó törvény áthágásáért.

Az AUR egy héttel ezelőtt a bukaresti parlament épületénél tüntetett. A párt tagjainak egy része és több meghívottjuk a parlament épületének udvarán, párttagok és több AUR-szimpatizáns az udvaron kívül, a parlament előtti járdán gyűlt össze.

George Simion pártvezér a bukaresti tüntetésen | Fotó: Agerpres

George Simion, az AUR elnöke arra biztatta a tüntetőket, hogy maradjanak a parlament előtti úttesten, mert a tüntetés engedélyezett. „Nem büntethetnek meg, mert a tüntetést engedélyezte az AUR” – mondta a pártelnök.

A bukaresti csendőrség ezzel szemben azt közölte, hogy az AUR mindkét megmozdulása törvényellenes, és ezt a résztvevők tudomására is hozták, de a tüntetők nem hagyták el a helyszínt.

A törvénysértők beazonosítását folytatják a hatóságok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?