Lábon lőttek egy agresszív férfit a családi perpatvarhoz kihívott rendőrök

Lábon lőttek a rendőrök egy 38 éves férfit az Arad megyei Borossebesen (Sebiş), miután erőszakkal megpróbálta elragadni az egyikük szolgálati fegyverét – írja közleményében az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség azért tartózkodott az erőszakos férfi lakásának közelében, mert korábban egy családi perpatvarról érkezett bejelentés a hatóságokhoz.

A rendőröket hétfőn reggel 5 óra 30 perckor értesítették, hogy Borossebesen egy családban veszekedés tört ki, és az elsimításához hatósági közbeavatkozásra lesz szükség. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a balhét csapó férfi már nem tartózkodott a helyszínen, ezért azonnal távolságtartási végzést bocsátottak ki ellene.Illusztráció: Pixabay

Nem sokkal később azonban megjelent az agresszív fél, láthatóan alkohol hatása alatt volt, és erőszakosan lépett fel az egyik rendőrrel szemben: megpróbálta elvenni annak pisztolyát, amire válaszként az bevetette a riasztóspray-t. Ez a módszer nem bizonyult hatásosnak, ezért a rendőr elővette szolgálati fegyverét és a levegőbe lőtt, majd pedig – mivel ezzel sem érte el a kellő hatást – rálőtt a férfi lábára. Ezután az erőszakos férfit megbilincselték és az időközben kiérkező mentők kórházba szállították a lőtt seb miatt – részletezték az esetet a közleményben.

A megyei rendőr-főkapitányság megjegyzi, hogy az ügyben a gurahonci (Gurahonţ) bírósági ügyészség folytat eljárást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?