Belső vizsgálatot indított a Hargita megyei rendőrség a pénteki halálos autóbaleset miatt

Belső vizsgálatot indított a Hargita megyei rendőr-főkapitányság annak a péntek esti közúti balesetnek az ügyében, amelyben három aktív és egy nyugalmazott rendőr volt érintett. Egyikük meghalt a balesetben, hárman megsérültek.

A Hargita megyei rendőrség vezetője, Mircea-Ştefan Iordan hétfőn a sajtónak azt nyilatkozta, hogy az ilyen esetekben „elkerülhetetlen” bűnvádi eljárás mellett a rendőr-főkapitányság belső vizsgálatot is indított az ügyben, hogy annak minden részletét tisztázzák. Mint mondta, a sofőr a saját autóját vezette és a rendőrök nem voltak munkaidőben, amikor a baleset történt, „de a szabadidejükben is olyan magatartást kell tanúsítaniuk, amely nem rontja az intézmény megítélését”.

Rámutatott, a balesetben elhunyt 24 éves rendőr a székelykeresztúri rendőrség vezetője volt. Bár nem teljesítette a poszt betöltéséhez szükséges feltételeket, a székelykeresztúri rendőrségnél szolgálatot teljesítő egyetlen tisztként őt bízták meg a vezetői feladatok ellátásával. Az autót vezető rendőr állapota rendkívül súlyos, ezért őt átszállították a bukaresti Floreasca kórházba. Egy másik aktív rendőrt, aki szintén súlyos állapotban van, a székelyudvarhelyi kórházban kezelnek, akárcsak a nyugalmazott rendőrt, akinek „a jelek szerint stabil az állapota” – számolt be.Fotó: Info Trafic 24/Facebook

A Hargita megyei rendőrség sajtószóvivője, Maria Plumbu az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott vezetés előtt, az első vizsgálat 0,98 ezrelékes, a második 0,71 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki.

A baleset péntek este történt. A rendőrség szombati beszámolója szerint a Székelyudvarhely irányából Székelykeresztúr felé haladó személygépkocsi Betfalvánál egy útszéli fának ütközött. A balesetben az autó egyik utasa, egy 24 éves fiatal a helyszínen életét vesztette, a 36 éves sofőrt és további két utast kórházba szállítottak. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés gyanújával vizsgálatot indított az ügyben – állt a tájékoztatásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?