Korszerűsítik a Temes megyei Nagyszentmiklós művelődési házát

Több mint 10 millió lejes finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium a Temes megyei Nagyszentmiklós művelődési házának felújítására, jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető a támogatás jóváhagyását követően – írja közleményében az RMDSZ.

„A szórványban élő magyar közösségeket támogatjuk. Kormányzati eszközökkel azon dolgozunk, hogy az erdélyi települések fejlődjenek, közösségünk gyarapodjon” – nyilatkozta Cseke Attila.Nagyszentmiklós madártávlatból | Fotó: Nagyszentmiklósi Polgármesteri Hivatal

A beruházást, amelyre szerdán írta alá a rendeletet a miniszter, közbeszerzésre írják ki, majd ezt követően kezdhetik el a munkálatokat. A közleményben kifejtik, hogy a művelődési házat felújítják, bővítik, a támogatásból emeletet is építenek. A 490 férőhelyes művelődési házat napelemekkel szerelik fel azért, hogy a szükséges energia megújuló erőforrásokból származzon.

Hozzáteszik, hogy a nagyszentmiklósi születésű Bartók Béla nevét viselő kulturális központ felújítására is keresik a megoldást. Mint írták, tisztázásra szorul az egyesület státusa, amelynek tulajdonát képezi a telek és az ingatlan, a szükséges finanszírozást azonban a fejlesztési minisztérium biztosítja ezt követően.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?