Kilenc kiskorú ellen indult bűnügyi vizsgálat Marosvásárhelyen, akik más gyermekeket bántalmaztak

Amint arról beszámoltunk, idén januárban derült fény annak, az egyes feltételezések szerint 13 tagú bandának a létezésére, akik marosvásárhelyi fiatalokat bántalmaztak. Egyikük édesanyja megkereste a marosvasarhelyiek.ro szerkesztőségét, és részletesen beszámolt az esetről. Látszólag féltékenység volt az alapja a bántalmazásnak, de a csoport tagjai sportot űztek abból, hogy megalázzák a kiszemelt áldozatot. Ebben az esetben egy zsúfolt bevásárlóközpontban történt az erőszakoskodás.

Egy másik kiskorú azonban nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. A portálnak nyilatkozó hölgy szerint a bántalmazottnak két helyen eltörték az állát, a bordáit és kórházi kezelésre szorult. A szülők panaszt tettek a rendőrségen. Az áldozat esetében állítólag védelmi pénzt követeltek a csoport tagjai, majd látszólagos békülési szándékkal egy parkba hívták, ahol többen körülállták és csúnyán megverték.

A szerző felvétele

A Maros Megyei Rendőrfelügyelőség csütörtöki sajtóértekezletén elmondták, a feljelentések kapcsán az év elején négy házkutatást tartottak és több gyanúsítottat vettek őrizetbe, közülük három esetében az ügyészség 30 napos letartóztatási parancsot bocsátott ki.

Costea Alexandru rendőrfőkapitány, a marosvásárhelyi városi rendőrség helyettes vezetője kérdésünkre elmondta, 12 és 16 év közötti kiskorúakról van szó, és 14 éves kortól felelősségre vonhatóak és büntethetőek – jelentette ki. Súlyos bántalmazás miatti cselekdetek pedig börtönbüntetéssel járhatnak.

Mindezidáig tíz ilyen esetet jegyeztek be a marosvásárhelyi rendőrségen, később három sértett fél visszavonta a feljelentését, vagy egyáltalán nem kívánt panaszt tenni. Ezekben az esetekben a rendőrség hivatalból kezdi meg a kivizsgálást. Azonban az érdemi nyomozás csak azokban az ügyekben hatásos, ahol a bántalmazott, vagy annak hozzátartozói írásban tesznek feljelentést.

(Nyitókép: Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?