Kigyulladt a CFR egyik mozdonya, az utasokat más szerelvényekkel viszik tovább

Mintegy 250 személy utazott azon az Arad és Bukarest között közlekedő vonaton, amelynek mozdonya kigyulladt szerdán délután nem messze a román fővárostól. A lángok átterjedtek az első vagonra is. Senki sem sérült meg.

A vonaton utazó mintegy 250 személy magától el tudta hagyni a vagonokat, miután a szerelvény megállt a nyílt pályán és észlelték, hogy kigyulladt a mozdony és a lángok átterjedtek az első vagonra is. Senki sem szorult orvosi ellátásra. A helyszínre kiérkező tűzoltók a tűz terjedését megakadályozták és eloltották a lángokat – közölte az Országos Vészhelyzeti Bizottság.

Zeci de călători, printre care și din Craiova, au coborât în câmp, în județul Teleorman, după ce trenul în care se aflau fumega ca un furnal. Oamenii s-au autoevacuat, după ce garnitura ce mergea pe ruta București-Craiova s-a defectat în Videle și a început să scoată fum. Reprezentanții CFR au transmis printr-un comunicat de presă că a fost vorba de un “început de incendiu la locomotiva trenului IR 349 București Nord – Arad, la intrarea în stația Videle. Personalul feroviar a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, avizând serviciul 112 și acționând cu stingătoarele din dotare. Echipa de intervenție specială s-a deplasat la fața locului și a luat toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor începutului de incendiu. Siguranța și securitatea celor 250 de pasageri și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Pasagerii cu destinația Craiova și Filiași sunt preluați cu trenul RE 9015 București Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinația Timișoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, care va fi remorcat de altă locomotivă.”, spun cei de la CFR. Sursa video: Fb/Adrian Mărgărit

Közzétette: Oltenia TV – 2022. június 22., szerda

A Román Vasúttársaság személyszállítási részlege szerint az IR 349-es számú vonat érintett, amely a Bukarest északi pályaudvar–Arad útvonalon közlekedik. A tűz a Teleorman megyei Videle állomása bejáratánál keletkezett. Ugyanakkor közölték: a Craiova és Filiași felé tartó utasokat az RE 9015 Bukarest északi pályaudvar és Zsilvásárhely (Târgu Jiu) között közlekedő vonat veszi fel, míg a Temesvár vagy Arad felé tartó utasok az IR 349-es vonattal utaznak tovább.

(Nyitókép forrása: Képernyőmentés a Biziday.ro által közzétett helyszíni amatőr videóból)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?