Tűz ütött ki az élesdi kórházban, miután egy beteg felgyújtott egy matracot

Pánik tört ki pénteken éjszaka a Bihar megyei élesdi kórházában: az egyik beteg felgyújtott egy matracot a kórteremben. A tűzoltók azonnal a helyszínre érkeztek és megfékezték a lángok terjedését, mielőtt nagyobb tragédia történt volna – írja az Observator News. Ketten orvosi ellátásra szorulnak.

Éjfél után a Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU) arról értesítették, hogy az élesdi kórház egyik kórtermében tűz ütött ki. A tűzoltók körülbelül 15 perc alatt eloltották a tüzet – áll az ISU közleményében. Hozzátették, két betegnek orvosi ellátásra volt szüksége. További öt személyt evakuáltak.

Illusztráció forrása: ISU

Az incidens idején két beteg tartózkodott a kórteremben. Az egyikük súlyos égési sérüléseket szerzett a vádliján, másikuk pedig szén-monoxid-mérgezést kapott, őt Nagyváradra szállították.

Az élesdi kórház igazgatója, Florin Creț szerint a tüzet szándékosan okozta a beteg. A lángokat a kórház dolgozói vették észre, akik azonnal hívták a 112-es segélyhívót és megkezdték a betegek evakuálását. Több anyagi kár is keletkezett, hiszen a kórtermet nemrég újították fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?