Iohannis a Saga Fesztiválon történtekről: nagyobb szigorra van szükség a szervezők részéről

Tragédiának nevezte Klaus Iohannis államfő a bukaresti Saga Fesztiválon kábítószer-túladagolásban meghalt két fiatal halálát.

Iohannist egy buzăui iskolában tett látogatásán reagáltatták a hírre, miszerint az elmúlt hétvégén a bukaresti Arénában tartott Saga Fesztivál résztvevői közül két fiatal meghalt és többen kórházba kerültek kábítószer-túladagolás miatt.

„Ez egy tragédia, mindannyian sajnáljuk, hogy ilyen kilengések történnek. Azt hiszem, nagyobb szigorra van szükség a szervezők részéről” – mondta az államfő.

Fotó: SAGA Festival Facebook-oldala

Kifejtette, a hasonló eseteknél mindig felmerül a nevelési tényező, és reméli, hogy a nevelés és a jobb szervezés kombinációjával „teljes mértékben elkerülhetők lesznek az ilyen tragédiák”.

Mint írtuk, péntek este hét fiatal került kórházba, hárman közülük súlyos állapotban, miután illegális szereket fogyasztottak a bukaresti könnyűzenei Saga fesztiválon. Ketten meg is haltak közülük, egyikük még pénteken éjszaka, másikuk pedig szombaton.

Egy 25 éves moldovai fiatalember halt meg péntek este. A fiatalembert szív- és légzés-leállásos állapotban szállították a Szent Pantelimon kórházba, de még úton a kórház felé a mentőautóban halottnak nyilvánították – erősítette meg a Gândul.ro-nak Alis Grasu, a mentőszolgálat vezetője. Egy másik fiatalember, aki a Pantelimon kórház toxikológiai osztályán feküdt az intenzív osztályon és szintén a fesztiválról került a kórházba, a Gândul.ro szerint szombaton halt meg.

Összesen több mint 30 ezren vettek részt mind a péntek esti, mind a szombat esti SAGA technozenei fesztiválon, amely június 3–5. között zajlott a bukaresti Nemzeti Arénában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?