Kézdivásárhelyen az MCC: ezúttal a családról lesz szó

Újabb előadásra kerül sor a kézdivásárhelyi minorita rendházban: ezúttal a Mathias Corvinus Collegium (MCC) meghívásának eleget téve Pöltl Ákos, a Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrumának szakmai igazgatója tart előadást április huszadikán.

Szakács István, a a kézdivásárhelyi minorita rendházban működő Szakképző Központ vezetője arról tájékoztatta a Maszolt, hogy folytatódik az MCC kézdivásárhelyi előadássorozata, április huszadikán a Szerezd vissza a családodat! – Légy okosabb az okostelefonnál, vedd vissza az irányítást! címmel Pöltl Ákos tart előadást.

Az előadás érdekesnek ígérkezik, hiszen az okostelefonok és az interaktív képernyők aktív részesei a családok mindennapjainak, különösen ott, ahol kamasz gyerekek vannak. Leginkább családi veszekedések, erőszakos tartalmak, folyamatosan a telefonon lógó gyerekek, beszippantott figyelem, énképzavar és ehhez hasonló problémák jutnak róla eszünkbe, ezekkel küzd a legtöbb család, ahol nem a megfelelő módon és időben került a gyerekek kezébe az okostelefon és azon keresztül a közösségi média. Egy gyerek, egy kamasz még nem felnőtt, nem rendelkezik a megfelelő védelmi mechanizmusokkal, nem képes önállóan, felelősen használni a közösségi médiát, ellenállni az algoritmusok figyelemmanipulációjának, számára mindez veszélyes üzem.

Fotó: MCC/Facebook

„Az előadáson arról fogunk beszélni, mikor és milyen módon kerüljön a gyerek kezébe okostelefon, ha függőség jeleit mutatja, miként hozhatjuk ki belőle, hogyan tudja megfelelően használni a digitális technológiát, mi a szülő szerepe, hogyan tud egy digitális nevelés mentén értékrendet adni gyerekeinek ebben a gyorsan változó, párhuzamos digitális világban” – közölték a szervezők.

Pöltl Ákos a Pannon Egyetem zalaegerszegi kampuszán és a győri Széchenyi István Egyetemen oktat. Évek óta tart országszerte digitális életmódváltó és korai veszélyfelismerő képzéseket felnőtteknek, általános és középiskolás gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, gyermekvédelmi szakembereknek. Közgazdász diplomát szerzett, nemzetközi kommunikációs szakirányon, angol-német szaknyelvi specializáción. Emellett a Buckinghamshire New University és a Longmoor Security angliai képzésén 3-as szintű Close Protection Officer diplomát szerzett. Jelenleg is képzi magát ezen a szakterületen a University of Wolverhampton, MSC psychology posztgraduális hallgatójaként, ahol többek között kiberpszichológiát tanul.

Szakács István felhívja az érdeklődők figyelmét: a rendezvény ugyan ingyenes, de helyszűke miatt regisztrációhoz kötött, így előzetesen jelezni kell a részvételi szándékot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?