MCC: extrém hegymászásról Kézdivásárhelyen

Folytatódik a Mathias Corvinus Collegium (MCC) minden hónapra betervezett előadássorozata Kézdivásárhelyen. Míg múlt hónapban dr. Gergely Orsolya vezette be az érdeklődőket a generációk internethasználási furcsaságainak világába, február 27-én Varga Csaba révén a hegymászók nem mindennapi életét ismerhetik meg az érdeklődők az előadáson.

Az MCC januárban indította útjára a kézdivásárhelyi előadássorozatát, február 27-én 18 órakor a Kantai Szakképző Központban Varga Csaba hegymászó lesz a meghívott. Az előadása címe a Megmásztam a gyilkos hegyet címet viseli, így a meghívott arról fog beszélni, hogy miként mászta meg a 8126 méter magas Nanga Parbat hegycsúcsot a Himalája hegységben – közölte a Maszollal Szakács István, a központ vezetője, aki szerint a nagyváradi hegymászó előadásán, élménybeszámolóján keresztül az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az extrém körülmények között történő hegymászás világába.

Fotó: Varga Csaba Facebook-oldal

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így a szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot az űrlap kitöltésével jelezzék az érdeklődők:

Varga Csaba nagyváradi építész, aki magyarként, a nagyváradi magyar kisebbség képviselőjeként kezdett el hegyeket mászni. Az első expedíciókba egyedül vágott bele, a mászásokat szinte kizárólag az építész szakmájából félretett pénzéből finanszírozta. Kisegítő oxigén és serpák segítsége nélkül mászik. 2023-ig összesen hat nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs tetején állt – valamennyin kisegítő oxigén használata nélkül. Ezzel jelenleg ő a legtöbb nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?