Kelemen Hunor: Marcel Ciolacuval lezártuk Csoma Botond parlamenti felszólalásának témáját

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes csütörtökön azt nyilatkozta, hogy Marcel Ciolacu PSD-elnökkel „lezárták” Csoma Botond december 1-jével kapcsolatos parlamenti felszólalásának témáját.

Az RMDSZ elnöke rámutatott, nem sokkal december 1-je után volt egy rövid beszélgetése Marcel Ciolacuval, amelyen mindketten ismertették a véleményüket a szövetség képviselőházi frakcióvezetőjének a román nemzeti ünnep alkalmából tartott parlamenti felszólalásával kapcsolatban, és ezzel le is zárták a témát. Kelemen kifejtette, meglátása szerint Csoma beszéde „korrekt” volt, és számos román értelmiségi – főleg erdélyi történészek, egyetemi tanárok – megerősítették, hogy nem volt sértő az RMDSZ-es törvényhozó felszólalása.

Fotó: Agerpres

Kelemen Hunor hozzátette, várja „a pillanatot, amikor a románok úgy ünneplik majd december 1-jét, hogy közben nem haragszanak a magyarokra. Nem a magyarok jelentik Románia problémáját” – szögezte le.

Mint írtuk, Csoma Botond kijelentette, nem látja okát annak, hogy bocsánatot kérjen a parlamentben elmondott beszéde miatt. „A nyilatkozatomat a gyulafehérvári nyilatkozat szellemében tettem. Nem sértettem meg senkit, tehát semmi okom nincsen bocsánatot kérni” – jelentette ki az RMDSZ-es politikus a Digi24 hírtelevízió műsorvezetőjének kérdésére. Ugyanis a koalíciós társ Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt mondta, bocsánatkérést vár el Csoma Botondtól a december 1-jei ünnepi parlamenti ülésen elhangzottak miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?