Kelemen Hunor: A mindennapi gondok nem oldódnak meg a PNL-kongresszussal

Klaus Iohannis szerint a miniszterelnöknek folytatnia kell a munkát.

„Hatalmas kihívás vár ma Önökre, meg fogják választani a Nemzeti Liberális Párt elnökét, de a szenvedélyek és a hírverés ellenére ez a nap is hamar, nagyon hamar eltelik. A gondok, ellenben, nem fognak eltűnni. Nem ért véget a járvány, robbanásszerűen nőnek az árak” – hangsúlyozta az RMDSZ elnöke a koalíciós partner szombati, tisztújító kongresszusán.

Kelemen Hunor arra buzdította a résztvevőket, hogy lépjenek túl a személyes sérelmeken, adjanak alább a büszkeségükből és folytassák a koalíciós munkát. „Lehetnék, és vannak is vitáink, de az évek során, amikor kormányzati partnerek voltunk megtanultuk, hogy  egy koalícióban türelemre van szükség, megértésre, és kompromisszumokra. (…) Végső soron a politika az emberekről szól, nem pedig rólunk, politikusokról” – mondta Kelemen.

Klaus Iohannis beszédében leszögezte, a kormánynak folytatnia kell a munkát, semmi sem indokolja, hogy a miniszterelnök lemondjon vagy, hogy leváltsák. „Amikor a liberális kormányfőt és a párt minisztereit támadások érik minden oldalról, a teljes PNL-nek szolidaritásnak kellene lennie, és minden erejével támogatnia kellene őket” - fogalmazott, hozzátéve, nem érti „a párton belüli szabotázsakciókat”.

Az államfő ugyanakkor kifogásolta, hogy a párt elnöki tisztségéért folytatott belső verseny során kevés vita volt, annál több volt viszont a személyeskedő támadás.

(Nyitókép: presidency.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg