Ludovic Orban: nem bocsátok meg azoknak, akik ártottak a pártnak

Alapvető fontosságúnak nevezte vasárnap Ludovic Orban pártelnök a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egységét, de megjegyezte, hogy nem tud megbocsátani azoknak, akik ártottak az alakulatnak.

A politikus Călăraşi-ban a PNL megyei szervezetének ismertette a pártelnöki választási programját. Kortesbeszédében elmondta, támogatói közül többen is a szemére vetették, hogy túlságosan elnéző az ellene „áskálódó” liberálisokkal szemben.

„A párt egységének megőrzéséhez néha logikátlan döntések szükségesek. Sok esetben odatartottam a másik orcámat is, amikor megütöttek. Ezt a keresztényi tanokból fakadó jó szokásomat megtartom, azzal az eltéréssel, hogy nem bocsátok meg azoknak, akik ártottak a PNL-nek. Azt ugyanis nem tartom normálisnak, hogy bizonyos, önmagukat liberálisnak valló kollégák Facebook-oldalán gyakrabban támadnak engem, mint a PSD Facebook-oldalán” – fejtette ki Orban.Fotó: Ludovic Orban Facebook-oldala

A PNL elnöke, aki egyben a képviselőház elnöke is, hozzátette, hogy meg akarja őrizni a párt egységét, és megjegyezte, hogy jómaga „kiegyensúlyozott, konstruktív, pozitív üzenetű” belső kampányt folytatott, és nem válaszolt a támadásokra.

Orban ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a liberális többségű kormány teljesítménye több tényezőn múlik, de elsősorban a miniszterelnök személyén. Úgy vélte: a választók a szerint ítélik meg majd a 2024-es választásokon a pártot, hogy miként teljesített a kormányban, illetve a megyei és a helyi önkormányzatokban. „A kormány teljesítménye több tényezőn múlik, de elsősorban a miniszterelnök személyén. A kormányt reggeltől estig, estétől reggelig irányítani kell” – fejtette ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A liberálisok szeptember 25-én tartják tisztújító kongresszusukat, amelyen Ludovic Orban kihívója Florin Cîţu kormányfő lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?