FRISSÍTVE – Orban szerint mennie kell annak, aki a kormányfői apparátust pártkampányra használta

Florin Cîțu és Ludovic Orban riválisok a PNL elnökválasztási kampányában | Fotó: Agerpres

FRISSÍTVE: Ha igazak azok az információk, miszerint költségvetési forrásokat is felhasználtak a tisztújító kongresszus előtt álló Nemzeti Liberális Párt (PNL) belső kampányában, akkor azonnal távoznia kell a Victoria-palotából annak a személynek, aki ezt jóváhagyta – jelentette ki kedden Ludovic Orban, a PNL és a képviselőház elnöke. FRISSÍTÉS: Florin Cîţu tagadja, hogy a belső kampányát a kormányfői hivatalból segítenék.

A politikus azokra a médiában megjelent, a kormány fejlécével ellátott kommunikációs útmutatókra utalt, amelyeket sajtóinformációk szerint a miniszterelnöki kancellária alkalmazottai állítottak össze a PNL elnöki tisztségét megpályázó kormányfő, Florin Cîțu belső kampánya számára.

„Ha valósak ezek a dokumentumok, akkor a kidolgozóinak, de elsősorban annak a személynek, aki eldöntötte, hogy költségvetési forrásokat, közpénzből fizetett hivatalnokokat és tisztségviselőket használ fel a PNL elnöke elleni belső kampányban, azonnal távoznia kell a Victoria-palotából” – fogalmazott Orban.

Bizonyítékokat kér Florin Cîţu

Bizonyítékokkal is kell szolgálniuk azoknak, akik azt állítják, hogy a kormánynál állították össze a PNL belső kampányának szóló kommunikációs útmutatót – reagált kedden a miniszterelnök. Florin Cîţu hozzátette, ha szükséges, kivizsgáltatja az ügyet.

„Munkatársaim ebben az időszakban túlbuzgó módon nagyon sok dokumentumot állítanak össze. Én nem emlékszem arra, hogy láttam volna a szóban forgó iratot. Akik azt mondják, hogy valódi ez a dokumentum, azok ezt is bizonyítsák is be” – nyilatkozta Cîţu a koalíció vezetőinek tanácskozása előtt.

Arra a kérdésre válaszolva, miszerint helyénvalónak tartja-e, hogy egy államtanácsos segítse a pártbeli kampányát, a miniszterelnök kijelentette: „Ezt nem tartom helyénvalónak, de nem tudom, hogy ez valóban megtörtént-e”.

Florin Cîţu kifejtette: valamennyi hivatalos kormányzati dokumentumot iktatnak és szerepel rajtuk aláírás is. „Én nem tanulmányoztam a szóban forgó dokumentumot. Nem tudom, mi a helyzet vele. Ha szükséges, kivizsgáltatom az ügyet. Nem tudtam erről a dokumentumról, nincs iktatva a miniszterelnöki kancellárián, nincs rajta aláírás, nekem senki se adta át” – jelentette ki.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy egyetlen tanácsosa sem dolgozik egyidejűleg a kormánynak és a PNL-nek is, és a pártnak szóló üzeneteit önállóan fogalmazza meg, nincs szüksége kommunikációs útmutatóra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?