Ludovic Orban: senki nincs olyan információ birtokában, ami árthatna nekem

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke kijelentette vasárnap, hogy nincsenek titkai, és hogy senki nincs olyan információ birtokában, ami veszélyeztetné politikai karrierjét.

Kifejtette, 31 évi közéleti tevékenysége alatt sok ellensége volt, akik támadást indítottak ellene, de a legtöbb ilyen kísérletről kiderült, hogy igaztalan állításokon, sőt, rágalmazásokon alapult.

Orban ezzel arra a kérdésre válaszolt, hogy aggódik-e, milyen titokról ránthatja le a leplet a PNL első alelnöke, Rareş Bogdan a kormányalakítási tárgyalások kapcsán, amikor állítólag Orban három fontos minisztériumot cserélt el a képviselőház-elnöki tisztségért, anélkül, hogy erről konzultált volna pártbéli kollégáival.

„31 éve vagyok a közéletben, nincs semmi titkom, senki nincs olyan információ birtokában, ami árthatna nekem, mert hála Istennek karrierem során épp elég ellenfelem volt, mindenki kimondta, ha valami rosszat kellett kimondania rólam, a legtöbb esetben igaztalan dolgokat, sőt, olykor rágalmakat” – fogalmazott a PNL és a képviselőház elnöke. Hozzátette, nem szokása a sajtón keresztül vitatkozni pártbéli kollégáival.

Korábban a PNL első alelnöke, Rareş Bogdan felszólította Ludovic Orbant egy televíziós nyilatkozatban, hogy hagyjon fel a „piszkos kampánnyal”, és úgy vélekedett, hogy a pártelnök kijelentéseinek a párton belül kell maradniuk.

(Címlapfotó forrása: gov.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?