Egyre feszültebb a hangulat a PNL-ben: most Raluca Turcan üzent Orbannak

Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke kijelentette szombaton, hogy Ludovic Orban pártelnök a kormánykoalíció megalakításáról folytatott tárgyalások során három fontos minisztériumot „elcserélt” a képviselőház elnöki tisztsége megszerzéséért: az európai alapokét, a szállításügyit és a regionális fejlesztési minisztériumot.

„Azt hiszem, minden felelősségteljes PNL-s joggal volt elégedetlen ezzel a cserével, amely alapjában véve gyengítette a PNL kormányon belüli erejét. A miniszterelnöki tisztség a PNL-t illette meg, mert ez érte el a legjobb eredményt a választásokon, és a másik három minisztériumot átengedte a képviselőház-elnöki tisztségérért cserébe” – mondta Turcan Nagyszebenben, ahol Florin Cîţu kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatót.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ludovic Orban korábban azt nyilatkozta Botoşani-ban, hogy a kormánykoalíciós tárgyalások során elhagyták a tárgyalótestületbe választott, pártbéli csapattársai. „Elhagyott Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, nemcsak hogy elhagytak a tárgyalások során, de még az országos politikai bizottság szabályellenes összehívását is ki akarták provokálni, hogy repítsék a levegőbe a koalíció létrehozását” – fogalmazott a PNL elnöke.

Mint ismert, Florin Cîţu és Ludovic Orban is pályázik a PNL elnöki tisztségére.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?