banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Orban szerint nem ver éket közéjük, hogy Cîţu is indul a pártelnöki tisztségért

Ludovic Orban, a képviselőház és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke úgy nyilatkozott vasárnap, hogy közé és Florin Cîţu miniszterelnök közé nem fog éket verni, hogy mindketten pályáznak a pártelnöki tisztségre.

Orban arra reagálva nyilatkozta ezt, hogy Florin Cîţu vasárnap bejelentette: megpályázza a PNL-elnöki tisztséget. Ludovic Orban kifejtette, a kettejük lévő verseny ellenére a kormányfővel közösen hozzák meg a fontos döntéseket, és nem fog éket verni közéjük a pártelnöki székért való versengés, hiszen gyakorlatba kell ültetniük a kormányprogramot, le kell bonyolítaniuk az oltáskampányt és elő kell készíteniük az országos helyreállítási terv gyakorlatba ültetését.Florin Cîţu és Ludovic Orban négyszemközt | Fotó: Agerpres

Florin Cîţu miniszterelnök vasárnap jelentette be bejelentette, hogy indul a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéért. „A PNL-nek új lendületre van szüksége, olyan vezetésre, amely újszerű elemeket hoz, ugyanakkor továbbviszi a liberális hagyományokat és elveket” – mondta.

A bejelentést követően Ludovic Orban üdvözölte, hogy a miniszterelnök versenybe száll. Kifejtette, a megmérettetés „a projektek versenye” lesz, egy „pozitív verseny”, „a demokrácia fesztiválja”, amely nem fogja negatívan érinteni a PNL tevékenységét.

Raluca Turcan munkaügyi miniszter, a PNL Szeben megyei szervezetének elnöke és a párt országos szervezetének első alelnöke vasárnap délután úgy nyilatkozott, hogy Florin Cîţut fogja támogatni. Ezzel szemben a PNL bukaresti szervezetének elnöke, Violeta Alexandru azt mondta, hogy Ludovic Orbanra fog szavazni a kongresszuson.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?