banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Jóváhagyta a tisztújítás menetrendjét a nagyobbik kormánypárt országos tanácsa

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos tanácsának vasárnapi döntése értelmében szeptember 25-én tartják a nagyobbik kormánypárt tisztújító kongresszusát.

Florin Cîțu és Ludovic Orban, a két elnökaspiráns | Fotó: AgerpresA kongresszus helyszíne Bukarest lesz, és 5000 küldött részvételével zajlik majd. A szervezőbizottság elnöke Theodor Stolojan egykori miniszterelnök lesz, és minden elnökjelöltet négy személy képvisel majd a testületben.

A belső választások a következő ütemterv szerint zajlanak: június elseje és 15. között tartják a tisztújítást a helyi szervezetek, július elseje és augusztus 10. között a megyei szervezetek, majd szeptember 25-én tartják a párt országos kongresszusát.

A PNL országos tanácsának vasárnapi ülése a Herăstrău nyárikertben zajlott, 465 résztvevővel. A PNL arról tájékoztatott, hogy a résztvevők közül 76-ot teszteltek koronavírusra, negatív eredménnyel, a többiek pedig már megkapták az oltást.

Vasárnap jelentette be Florin Cîțu miniszterelnök, hogy jelölteti magát a PNL elnöki tisztségére – a kormányfő a PNL jelenlegi elnökének, Ludovic Orbannak a kihívója.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?