Declic: feljelentést tesznek a kormányfő és volt tanácsosa ellen hivatali visszaélés vádjával

Pénteken feljelentést tesz a Declic az országos korrupcióellenes ügyészségen (DNA) Florin Cîţu miniszterelnök és Mioara Costin volt államtanácsos ellen.

A különböző polgári kezdeményezéseket felkaroló civil szervezet ezt egy csütörtöki közleményben jelentette be. „A Declic képviselői ügyvédjeikkel együtt július 30-án, pénteken 11.30-kor benyújtják a Florin Cîţu miniszterelnök és Mioara Costin volt államtanácsos elleni feljelentést. A hivatali visszaélésre és hivatali visszaélésre való felbujtásra vonatkozó feljelentést a DNA központi egységénél iktatják” – olvasható a közleményben.

A kormányfő múlt héten mentette fel tisztségéből – saját kérésére – Mioara Costin államtanácsost, a miniszterelnöki kancellária alkalmazottját. Menesztése azután történt, hogy a médiában a kormány fejlécével ellátott állítólagos kormányzati dokumentum jelent meg a pártelnöki tisztségre pályázó miniszterelnök PNL-n belüli kampányának stratégiájáról. A dokumentumon szerepelt Mioara Costin aláírása is.

„Miniszterelnökként én csak hivatalos iratokról tudok véleményt mondani. Ezt a dokumentumot nem iktatták a kormánynál, és nekem soha nem mutatták meg” – kommentálta a sajtóban megjelenteket Florin Cîţu. Hozzátette, a hivatalos dokumentum számára iktatott dokumentumot jelent, amely átment egy bizonyos procedúrán.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?