Cîţu szerint „egyoldalú döntés” volt a tanácsosa lemondása

Florin Cîţu miniszterelnök szombaton kijelentette, hogy a tisztségéből távozó Mioara Costin államtanácsos, a miniszterelnöki kancellária alkalmazottja – akiről felmerült a gyanú, hogy a kormánypárt belső elnökválasztási kampányán dolgozott – „kifogástalanul” látta el munkaköri feladatait.

Az a tény azonban, hogy elfogadta az államtanácsos lemondását, nem jelenti azt, hogy a liberális párton belüli kampánystratégiájáról szóló kormányzati dokumentum valódi. A két dolognak nincs köze egymáshoz. A lemondás egyoldalú döntés – szögezte le a miniszterelnök kérdésre válaszolva, hozzátéve, részéről a témát lezártnak tekinti. Arra a kérdésre, hogy Mioara Costin helyet kap-e a kommunikációs csapatában, Cîţu azt válaszolta, hogy jelenleg nem.

A kormányfő csütörtökön saját kérésére felmentette tisztségéből Mioara Costin államtanácsost, a miniszterelnöki kancellária alkalmazottját. A szerdai kormányülés utáni sajtótájékoztatóján a miniszterelnököt a napokban a médiában megjelent állítólagos kormányzati dokumentumról kérdezték, amelyet állítólag Mioara Costin készített a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéért induló Florin Cîţu kampánya számára, és amelyik az ellenzék szerint azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök közpénzeket használ fel a PNL-n belüli saját népszerűsítésére.

„Miniszterelnökként én csak hivatalos iratokról tudok véleményt mondani. Ezt a dokumentumot nem iktatták a kormánynál, és nekem soha nem mutatták meg” – jelentette ki akkor Florin Cîţu.

Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint a elmondás elfogadása „a bűnösség beismerésével” egyenlő.

(Nyitóképen: Florin Cîţu | Fotó: ADR Vest)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?