Kanyarójárvány: egy 7 hónapos kisfiú és egy 53 éves nő belehalt a betegségbe

Egy 7 hónapos kisfiú és egy 53 éves nő a kanyarójárvány újabb két áldozata. Mindketten egyéb betegségekben is szenvedtek, közölte a szakhatóság kedden.

Két újabb halálos áldozatot szedett Romániában a kanyaró az elmúlt egy héten, amikor egy 7 hónapos kisfiú és egy 53 éves nő hald bele a betegség szövődményeibe - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Ismertették, hogy 503 új kanyarós esetet regisztráltak Romániában az elmúlt héten.

Illusztráció forrása: Gábos Albin

A halálos áldozatok közül a 7 hónapos kisfiú még nem volt jogosult az oltásra. Az MMR-vakcina első adagját 12 hónapos korban adják be. Azzal azonban, hogy tavaly december 5-én kanyarójárványt hirdettek Romániában, a háziorvosok már 9 hónapos kortól beolthatják a csecsemőket.

Ami az 53 éves nőt illeti, a Ialomita megyei Fetești-ről származott, és társbetegségei – elhízás, cukorbetegség, dohányzás és krónikus alkoholizmus – voltak.

Romániában 2023. január 1. óta összesen 21 kanyaró okozta halálesetet jegyeztek fel, és ugyanebben az időszakban 20 538 megbetegedést regisztráltak. 2023. december 5-én hivatalosan kanyarójárványt hirdettek Romániában, emlékeztet az Agerpres.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?