Jeszenszky Géza: Nem baj, ha a vészharangokat is megkongatjuk

Nem baj, hogy ha a vészharangokat is megkongatjuk a választási célok elérése érdekében az erélyi magyar közösségben, hiszen óriási a tét, véli Dr. Jeszenszky Géza, történsz, egyetemi oktató, diplomata, Magyarország volt külügyminisztere.

A közelgő választások sorsdöntő tétjéről és az erdélyi magyarok érdekéről az Erdély TV 24plusz című műsorában Dr. Jeszenszky Géza diplomata és Csoma Botond, az RMDSZ szóvivője, parlamenti képviselője beszélgettek.

A választói aktivitás kiváltása most az egyik legnagyobb feladat az RMDSZ számára, fogalmazták meg a műsor vendégei.  Csoma Botond az RMDSZ szóvivője szerint a június 9-ei választásokra vonatkozóan is fontos, hogy az erdélyi magyarságnak legyen, alakuljon ki egy önvédelmi mechanizmusa, hogy ki tudják védeni az AUR támadásait, hiszen „az AUR nem az RMDSZ-t, hanem az erdélyi magyarokat támadja”. De ez amiatt is fontos, hogy Európában az erdélyi magyar kisebbség léte, a minket ért sérelmek mindig hangosak lehessenek – hangsúlyozta Csoma Botond képviselő.

Dr. Jeszenszky Géza szerint a választók akkor lesznek aktívak, ha érzik, hogy szükség van rájuk, ha bajban vagyunk. Szerinte az erdélyi magyaroknak ezt a választási helyzetet úgy kell felfogniuk, mintha egy verseny lenne a többségi román társadalommal szemben. Többet kell elérni, mit a választási bejutási küszöb szintje. El kell érni, hogy a magyar népelem súlya minél nagyobb legyen itthon és Európában is. Hiszen „a magunk sorsának a kovácsai vagyunk, csak magunknak tehetünk szemrehányást, ha reményeink nem vállnak be” - hangsúlyozta Dr. Jeszenszky Géza, Magyarország volt külügyminisztere.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?