Hétfőtől a járványügyi nyilatkozat helyett digitális beutazási adatlap kell határátlépéskor

A Romániába érkező polgároknak hétfőtől már nem kell kitölteniük a járványügyi nyilatkozatot, mert minden adatot tartalmazni fog a digitális beutazási adatlap – közölte szombaton a kormány.

A digitális beutazási adatlap (PLF - Passenger Locator Form) hétfőtől válik kötelezővé mindazok számára, akik Romániába készülnek utazni. Ezt elektronikus formában lehet kitölteni a https://plf.gov.ro honlapon, amely hétfőtől, december 20-tól válik elérhetővé. Az adatlapot nem kell kinyomtatni, mert a személyazonossági igazolvány vagy útlevél szkennelésekor az űrlapon szereplő adatok megjelennek a határrendészet számítógépes alkalmazásában.Illusztráció: határrendészet

Az adatokat helyesen kell bevezetni, mert a rendszer össze van kapcsolva a személyi nyilvántartások és adatbázis-kezelés igazgatósága (DEPABD), a határrendészet, valamint a fertőzötteket és karanténban levő személyeket nyilvántartó Corona-forms informatikai rendszerével. A dokumentumot már 18 tagállamban használják.

A digitális beutazási adatlapot legtöbb 24 órával a határátkelés előtt kell kitölteni, de az országba való belépést követő 24 órán belül is meg lehet még tenni plf.gov.ro felületen. A szabály áthágása 2000 és 3000 lej közötti bírsággal büntetendő – figyelmeztet a határrendészet és a különleges távközlési szolgálat (STS).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?