Hétfőn kezdődik a 13. Szociológusnapok Kolozsváron

Május 8-án, hétfőn kezdődik a 13. Szociológusnapok, a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete, a Max Weber Szakkollégium, és a KAB Szociológia és Demográfiai Szakbizottsága szervezésében, valamint a RODOSZ együttműködésével.

Előadásokkal, kiállítással és izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket négy napon keresztül a szokásos helyszínen, a BBTE Sociologica épületében (Szántó/Dosztojevszkij u. 34.) – ígérik közleményükben a szervezők. Az idei rendezvény főcíme: Társadalmaink a folyamatos változás kihívásai és az alkalmazkodás között.

Az első napon a 2021-es népszámlálással foglalkoznak módszertani megközelítésben és a kortárs társadalmi változások tükrében, a másodikon pedig a társadalomtudományok helyzetével, módszereinek lehetőségeivel és korlátaival, valamint általában a tudományellenességgel. A harmadik nap témája az átalakuló munka és a digitalizáció a posztcovid korszakban, a negyedik napon pedig a változás és reziliencia témában a szociális segítés formáit, jó gyakorlatait járják körül.

A 13. Szociológusnapokon e témákban összesen 22 előadásra és 3 kerekasztalra kerül sor. A rendezvény nyilvános, a meghívottak és érdeklődők a helyszíni regisztrációt követően szabadon részt vehetnek a rendezívényen hallgatóként.

A konferencia élőben követhető lesz az rendezvény Facebook-oldalán, továbbá a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet oldalán is. A részletes program és egyéb ismertetők itt olvashatók: https://szociologusnapok.ro.

Kapcsolódók

Kimaradt?