A BBTE laptopokat vásárolt a szociális ösztöndíjban részesülőknek

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) kétezer laptopot vásárolt a szociális ösztöndíjban részesülő hallgatók számára. Az internet-hozzáféréssel rendelkező laptopokat az egyetem 2022 őszétől osztja ki a szociális ösztöndíjban részesülő hallgatóknak, a kidolgozott módszertannak megfelelően.

Fotó: BBTE

Dr. Dan-Tudor Lazăr, az egyetem hallgatókkal való kapcsolatért felelős rektorhelyettese, a projekt vezetője elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy sikerült lezárni a kétezer laptop beszerzését, hiszen ez a projekt megszületésekor szinte lehetetlennek tűnt. A BBTE ezzel is az egyetem digitalizálását folytatja, ugyanakkor jelentős segítség ez kétezer hátrányokkal küszködő hallgató számára.”

A BBTE rektora, dr. Daniel David egyetemi tanár hozzáfűzte: „Az egyetemen a kiválóság és az inklúzió kéz a kézben járnak. Folyamatosan innovatívaknak kell lennünk, egyetemünk ugyanis nem csupán az egyik legjobb, hanem az egyik legnagyobb intézmény is országszinten, így örömömre szolgál, hogy ez a projekt megvalósulhatott.”

A TIC4UBB projektet az Európai Unió támogatja az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, a 2014–2020-as Versenyképességi Operatív Programon keresztül. Összértéke 7 265 695 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?