Idén is a pandémia a témája a szerdán kezdődő Szociológus Napoknak

A tavalyi rendezvénynek mintegy folytatásaként idén is a koronavírus-világjárvány immár látható illetve feltételezhető következményeit fogják körbejárni a szerdán kezdődő Szociológus Napok – közölték a szervezők.

A Szociológus Napok a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet és a Max Weber Szakkollégium háromnapos rendezvénye, melyet immár tizenegyedik alkalommal szerveznek meg a kar/intézet diákjai és oktatói, idén a KAB Szociológia és Demográfia Szakbizottságával és a Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetségével (RODOSZ) társszervezésben.

A május 12. és 14. között megszervezendő kétnapos rendezvény során mint minden évben, idén is a romániai magyar közösség és a nagyvilág társadalmi jelenségeinek a legaktuálisabb kérdéseit vizsgálják meg az előadók. A szervezők meglátása szerint a tavaly terítékre került kérdéskörök, amelyek a pandémiával voltak kapcsolatosak, idén sem vesztettek aktualitásukból, emiatt a tavalyi rendezvénynek mintegy folytatásaként idén is a koronavírus-világjárvány immár látható illetve feltételezhető következményeit fogják körbejárni olyan témák mentén mint a társadalom digitalizációja, online oktatás, resztoratív szemlélet valamint az online térbe szorult vallásgyakorlás.

A rendezvény célközönsége széleskörű: a kar és más társadalomtudományi szakok hallgatói jelenlegi és volt hallgatói, közéleti és társadalmi kérdések illetve a társadalomtudományok iránt érdeklődők általában. A járványhelyzetre való tekintettel online eszközökkel, videókonferencia formájában kerül megrendezésre, amelyen a meghívottak, diákok, oktatók és a sajtó képviselői a Zoom applikáció segítségével vehetnek részt, a széles közönség számára pedig a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet tanszéki Facebook oldalainak élő közvetítésével követhetők az előadások, kerekasztal-beszélgetések.

A széles közönség számára a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet tanszéki, valamint a Szociológus Napok Facebook-oldalainak élő közvetítésein követhetők az előadások, kerekasztal-beszélgetések. 

https://www.facebook.com/bbteszocialismunka

https://www.facebook.com/bbteszociologia

https://www.facebook.com/szociologusnapok/

A rendezvény programja itt érhető el.

Kapcsolódók

Kimaradt?