Egyre többen igényelik a távorvoslási konzultációt Maros megyében

A kormány ebben a hónapban döntött arról, hogy a háziorvosok és a járóbeteg-szakrendelők továbbra is nyújthatnak távorvoslási konzultációt a krónikus és potenciálisan endémiás betegségekben szenvedő személyek számára.

A távorvosi konzultáció érvényesítése az egészségbiztosítási kártya vagy azt helyettesítő okmányok használata nélkül is lehetséges.

„Maros megyében több ezer beteg vette igénybe ezt a lehetőséget. A háziorvosok megyeszerte 644 potenciálisan endemoepidemiás (olyan fertőző betegségek, amelyek a lakosságban néha járványokat okozhatnak) beteg és közel 3000 krónikus beteg számára nyújtottak távorvoslást. A járóbeteg-konzultációk szintjén ez a szám jóval magasabb. A megyében havonta átlagosan több mint 18 000 egészségügyi szolgáltatást jelentettek és érvényesítettek a több mint 6000 konzultáció során” –tájékoztatott Bíró Rodica, a Maros Megyei Egészségbiztosítási Pénztár szerződésekkel foglalkozó osztályának vezetője.Illusztráció: Tima Miroshnichenko/Pexels

Hozzátette, a távkonzultáció előnyös mind a betegek, mind az orvosok számára. Mint mondta, ez egy olyan szolgáltatás, amely azok támogatására irányul, akiknek továbbra is gyakran el kell menniük akár háziorvoshoz, akár szakorvoshoz, hogy biztosítsák a gyógyszeres kezelésüket, elvégezzék számukra a megfelelő kezeléseket, laboratóriumi vizsgálatokat. Hangsúlyozta, ez a fajta online konzultáció megkönnyíti a páciensek számára az orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A kormány a közelmúltban arról is döntött, hogy a pszichiátriai kezelések, valamint a pszichológusok és logopédusok által nyújtott egészségügyi szolgáltatások továbbra is biztosíthatók távorvoslással.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?