banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába a marosvásárhelyi Szociális Áruház

A március végén megnyílt marosvásárhelyi Szociális Áruház heti rendszerességgel látja el a Maros megyébe érkező és itt tartózkodó ukrajnai menekülteket a szükséges cikkekkel, ugyanakkor újabb segélyszállítmányt is küldenek Ukrajnába.

Az üzletben található készletek a Maros megyei közösség adományaiból származnak a Supporting Ucraine–Mureș csoportnak köszönhetően, de más egyesületektől, alapítványoktól is érkeztek be adományok. A Szociális Áruház munkatársai a román–ukrán határon át is küldenek segélyszállítmányokat a rászoruló, Ukrajnában maradt belső menekülteknek, a következő ilyen szállítmány csütörtökön indul útnak – tájékoztatott Ştefana Roman, az üzlet koordinátora.

Fotó: Supporting Ucraine–Mureș

„Az Ukrajnából érkező menekültekkel együttműködve szállítjuk a megfelelő helyekre a segélyszállítmányokat. A bajbajutottak mindig küldenek egy listát a szükséges dolgokról. Általában nem romlandó élelmiszert, babaételeket, cukrot, fehér lisztet, teát, kávét kértek, de fogkrémre, tusfürdőre, vécépapírra, hálózsákra, ágyneműre, esőkabátra, férfi, női és gyerek zoknira is szükség volt. Emellett a marosvásárhelyi menekültek számára szükséges gyógyszereket a marosszentgyörgyi Szociális Gyógyszertárral együttműködve biztosítjuk” – részletezte Ştefana Roman.

Fot=: Supporting Ucraine–Mureș

Hozzátette, a Marosvásárhelyen elszállásolt menekülteknek továbbra is szükségük van higiéniai termékekre és élelmiszerre is. Mint fogalmazott, nincs már sampon, balzsam, fogkrém és fogkefe, valamint háztartási tisztítószer. A kiskorúaknak próbálnak édességeket is biztosítani, de mivel nagyon sok a gyermek a menekültek között, ez is nagyon kelendő. Hasznosak továbbá a gabonafélék és a kisgyermekeknek szánt élelmiszerek, valamint a teafélék is – összegzett a koordinátor. A marosvásárhelyi Szociális Áruház hetente több tucat személyt lát el, jelenleg a Cafe Urbisban és a Fortuna környéki székhelyen is fogadják az adományokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?