Fákat csavart ki, tetőket rongált meg a hétfői vihar Maros megyében

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai megyeszerte egyszerre tizenhat helyszínen kellett közbelépjenek a károk elhárítása érdekében.

Marosvásárhelyen a hétfő délutáni viharban a Gheorghe Marinescu utcában, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem udvarán egy fa rádőlt a vezetékekre. Ugyanez történt a Bánság utcában, valamint az Nagyenyed utcában is. A Constantin Romanu Vivu utcában telefonvezetékekre, a Victor Babeș utcában pedig autóra dőlt egy-egy fa. A szél ugyanakkor feltépte a Săvinești sétányon levő egyik panelház tetejét, a helyszínre kivonuló katonai tűzoltók elvégezték a romeltakarítást.A közelmúltban felújított panelház szigetelését tépte le a szél | Fotó: Benedek Huszár Botond

„Lakossági értesítést kaptunk, hogy a nemrég felújított tömbházról a szél több szigetelő elemet feltépett, és az épület köré szétszórta. Kiérkezésünkkor azt is észrevettük, hogy több szigetelő elem leszakadófélben van. Ezeket mind el kellett távolítanunk, mivel az egyik bejárat felett voltak, s veszélyt jelentettek a lakókra. Az előzetes felmérések szerint csaknem száz négyzetméter elemet kellett eltávolítanunk a tetőről, de a panelház körül is rengeteg törmelék volt. Mivel az anyag poliészterből volt, és rosszul rögzítették, könnyen levált a tetőről. A továbbiakban szükség van egy szakosodott cégre a helyreállítási munkálatokban, mivel a tömbház teteje továbbra is veszélyes. Ha ez nem történik meg, egy újabb viharban fennáll a veszélye annak, hogy a tető állapota tovább romoljon, egy leváló elem pedig eltalálhatja valamelyik lakót”- nyilatkozta a helyszínen a Maszolnak Claudiu Olariu, az elhárítási munkálatok vezetője.

A városközpontban egy közintézménynél kellett hasonló beavatkozást elvégezniük a katonai tűzoltóknak.

Szászrégenben is gondokat okozott a vihar. A Pandúrok utcájában a szél feltépte az egyik ház tetejét, a Szabadság utcában egy tv antenna szakadt le, míg a Fogaras utcában fa dőlt az úttestre- jelentették a Maros Megyei Katasztrófavédelem szászrégeni munkatársai. Dicsőszentmártonban, a George Enescu utcában szintén egy tömbház tetejének szigetelése vált le, míg Marosludason, Szásznádason, Abosfalván és Désfalván fák zuhantak az elektromos vezetékekre.

(Nyitókép: ISU)

Kapcsolódók

Kimaradt?