Fákat döntött az úttestre és villamosvezetékeket rongált meg a szél Hargita megyében

Hargita megye több térségében fákat döntött az úttestekre és villamosvezetékeket rongált meg a viharos erejű szél csütörtök este. Az illetékesek dolgoznak a károk helyreállításán.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint kidőlt fa zuhant a Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő 13A jelzésű országútra, és csak egy forgalmi sáv használható. Az útkarbantartók dolgoznak az akadály elhárításán, a forgalmat a rendőrség felügyeli.

Balánbányán középfeszültségű vezetékre zuhant, Csíkszentkirályon pedig el is szakította villamosvezetéket egy kidőlt fa. Az áramszolgáltató karbantartói mindkét helyszínen dolgoznak a károk elhárításán. Az ISU közlése szerint Csíkszépvízen villám csapott egy fába, amelyik lángra kapott, a tüzet a helyi önkéntes tűzoltók oltották el.

Hargita megyében másodfokú (narancssárga jelzésű) viharriasztás van érvényben, péntek reggelig villámoktól és heves széllökésektől kísért záporok várhatók. A légmozgás sebessége a 100 km/h-t, az a lehulló csapadék mennyisége pedig a 60 litert is elérheti négyzetméterenként.

Csütörtök este Siménfalván, Etéden, Szentábrahámban és Székelyandrásfalván harmadfokú (piros jelzésű) viharriasztás volt érvényben, erre a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztették a települések lakóit.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: ISU Facebook-oldal)

Kapcsolódók

Kimaradt?